Pırlanta Takıların Temizliği Nasıl Yapılır?

Pırlanta takılar, doğanın en özel ve değerli taşları arasında yer alır. Elmasın çok özel bir şekilde kesilmesi ile oluşan pırlantalar, unutulmaz mücevher modellerinin hayat bulmasını sağlar, onlara ilham olur. Bu nedenle stiline önem veren, kendini her an ışıltılı bir kombinin içinde bulmak isteyen kişiler için pırlanta takılar son derece özeldir. Peki ama pırlanta takıların temizliği nasıl yapılır? Pırlantanın ilk günkü ışıltısını koruması için hangi adımlar uygulanmalıdır?

Pırlanta Takıların Temizliği Nasıl Yapılır

D Diamond^da yer alan 0.41 karat pırlanta tasarım kolyeye görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Pırlanta Temizlik ve Bakımı için İpuçları

 

Pırlanta temizlik ve bakımı için birtakım faktörlere dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle aşağıdaki hususlara dikkat ederek pırlantanızın her an göz alıcı parlaklığıyla kombinlerinize estetik bir dokunuşta bulunmasını sağlayabilirsiniz:

  •       Pırlanta takılarınızı temizlerken kimyasal temizlik ürünlerinden uzak durun. Sert kimyasallar, pırlantaya ve metal yüzeye zarar verebilir. Bu nedenle pırlanta temizliğinin yanı sıra parfüm ve saç spreyi gibi ürünleri kullanırken de dikkat edin. Bu tür ürünlerin pırlanta takınızla temas etmediğinden emin olun.
  •       Kullanım nedeniyle kirlenebilen pırlantalarınızın profesyonel temizliği için mutlaka uzmanlardan destek alın. Alanında uzman kişiler, pırlantanızı özel temizlik ürünleriyle ve titizlikle temizler. Böylelikle temizlik sırasında pırlantanıza herhangi bir zarar gelmez.
  •       Pırlantanızı kullanırken bazı basit kurallara dikkat edin. Ağır ev işleri yaparken veya sportif faaliyetler esnasında pırlanta mücevherinizi çıkarın. Aksi takdirde, taş gereksiz baskıya maruz kalarak darbelere ve çarpmalara karşı savunmasız hale gelebilir ve zarar görebilir.

Pırlanta takıların temizliği nasıl yapılır sorusunun cevapları arasında yer alan bu tür hususlar, takınızı keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlar.

 

Pırlanta Temizliğinde Ne Tür Malzemeler Kullanılır?

 

Pırlanta temizliğinde genellikle özel olarak formülize edilmiş temizlik ürünleri kullanılır. İçerisinde kimyasal barındırmayan bu tür temizlik ürünleri, pırlanta mücevherin zarar görmeden temizlenmesini sağlar. Bunun yanı sıra pırlantanın parlaklığının korunmasını sağlar. Ev ortamında gerçekleştirilen pırlanta temizliğinde ise içerisinde kimyasal bulunmayan deterjanlar tercih edilir. 

Pırlanta takıdaki kirin etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlayan bu tür temizlik ürünleri, pırlantanın yüzeyine zarar vermez. Pırlanta takıların temizliği nasıl yapılır sorusunun cevapları arasında yer alan etkili temizlik ürünleri, bakım ve temizlik işlemlerinin pratik bir şekilde gerçekleştirilmesini olanaklı hale getirir.

 

Pırlantanızı Nasıl Muhafaza Etmelisiniz?

 

Pırlanta takılarınızı kendi özel kutularında ve diğer takılardan ayrı olarak muhafaza edin. Çünkü başka takılarla bir arada saklanan pırlanta mücevherler, zaman içinde çizilme gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bunun yanı sıra pırlanta mücevherlerin nemden uzak bir alanda saklanmaları gerekir. Pırlanta özel kutuları, mücevher modellerinin kuru bir ortamda muhafaza edilmelerini destekler. Pırlanta takıların temizliği nasıl yapılır sorusunun cevaplarından biri olarak kabul edilen pırlanta muhafazası, mücevherinizi ilk günkü gibi kullanmanızı sağlar.

 

Adım Adım Pırlanta Temizliği

 

Pırlanta temizliği evde yapılacaksa adım adım temizlik gerçekleştirilmesi gerekir. Pırlanta takıların temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı olan adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  •   Ilık su hazırlayın ve kimyasal içermeyen deterjanı suyun içerisine ekleyin.
  •   Elde ettiğiniz karışım içerisine pırlanta mücevherinizi koyun.
  •   Bir süre bekleyin. Ardından yumuşak kıllı diş fırçası ile pırlantayı detaylı bir şekilde temizleyin.
  •   Pırlantanızı durulayın ve mikrofiber bez yardımıyla kurulama işlemlerini gerçekleştirin.

Altın takıların bakımı nasıl yapılır merak ediyorsanız ilgili yazıyı inceleyebilirsiniz.

D Diamond, eşsiz pırlanta mücevherleri sizlerle buluşturuyor. Arzu ettiğiniz tasarımlara çok özel fiyatlarla ve güvenilir ödeme yöntemleriyle ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.ddiamond.com.tr/blog/festival-tarzini-yansitan-mucevherler linkinden ulaşabilirsiniz.